Uitgave september 2014, particuliere editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Er zijn genoeg redenen om een samenlevingscontract te maken. U vindt ze in deze uitgave. Evenals die voor het maken van een levenstestament. Wilt u gebruik maken van de verruimde schenkingsregeling, dan heeft u nog enkele maanden gelegenheid. In de koopakte van uw huis vindt u wel eens de term “mandelige eigendom”. Wat is dat precies? Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Lees het volledige artikel

 

Tien argumenten om een samenlevingscontract te maken

Er zijn in Nederland steeds meer samenwoners. De grote meerderheid daarvan vraagt zich af hoe zij het beste allerlei zaken kunnen regelen. Van 8 tot en met 14 september is het de Week van het Samenwonen. Deze week is er op gericht om te zorgen dat u weet wat u moet doen om alles goed geregeld te hebben. Kijk ook op http://www.weekvanhetsamenwonen.nl.

Lees het volledige artikel

 

Mandelige eigendom is eigendom voor bijzondere situaties

Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen. Echter, talloze regelingen uit het Burgerlijk Wetboek blijven voor de niet-jurist abracadabra, de regeling rond mandelige eigendom is er zo een. Het begrip eigendom kent een aantal varianten zoals volle eigendom, bloot eigendom, vruchtgebruik, recht van opstal, voorwaardelijke eigendom, etc.etc. Het begrip mandelige eigendom staat voor mede-eigendom bestemd voor bijzondere situaties.

Lees het volledige artikel

 

Grote vrijstelling schenking eigen woning, de finale

Sinds 1 oktober 2013 is er een bijzondere vrijstelling voor schenkingen die worden gebruikt voor de aankoop, verbouwing of aflossing hypotheek van de eigen woning. Tegen de verwachting van de overheid in is deze regeling een daverend succes geworden, aangezien er massaal gebruik van gemaakt is. De vrijstelling is dan ook bijzonder ruim. Om enkele voorbeelden te noemen: het maximaal vrijgestelde bedrag is maar liefst € 100.000, de schenking mag worden gedaan aan iedereen die de schenking gebruikt voor de eigen woning of studie.

Lees het volledige artikel

 

Met levenstestament houdt u uw toekomst in eigen hand

Wat een testament is, is bij vrijwel iedereen wel bekend. In een testament regelt u allerlei zaken voor na uw overlijden. Het is niet altijd nodig om een testament te maken, de wet regelt ook een aantal zaken. Misschien wilt u in de wettelijke regeling wijzigingen aanbrengen, zodat uw wensen beter aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden. Dat geldt jaarlijks al voor meer dan 300.000 mensen, die daarvoor een testament laten opmaken.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie