Geachte nieuwsbrieflezer,

Koopt u als samenwoners voor het eerst een huis. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over haken en ogen. En, het daadwerkelijk jaarlijks naleven van afspraken in huwelijkse voorwaarden bespaart u veel ellende en kosten. Tot slot aandacht voor de mogelijkheid om de profiteren van belastingfaciliteiten bij schenkingen aan verenigingen.
Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Wij bieden u deze Notariskrant één keer per kwartaal aan. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd.
Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl


Alleen belastingaftrek op periodieke giften aan sportclubs, dorpshuizen en ...

Alle instellingen die naast een particulier belang voor de eigen leden ook een sociaal belang nastreven, hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen. De nieuwe wet op de schenk- en erfbelasting, op 1 januari 2010 ingegaan, noemt dit sociaal belang beogende instellingen (SBBI). Sportverenigingen en dorpshuizen vallen daar automatisch onder. Er zit wel een klein addertje onder het gras: de voorwaarden voor belastingaftrek voor de schenker.

Lees het volledige artikel

 

Verzuim op naleving huwelijkse voorwaarden nú goedmaken

U kunt huwelijkse voorwaarden maken zoals u wilt, maar als u ze niet daadwerkelijk naleeft komt u van een koude kermis thuis. En …. in de loop van de jaren verandert u beider persoonlijke situatie. U koopt bijvoorbeeld een huis, start een bedrijf, krijgt misschien kinderen. Als u slordig omgaat met uw huwelijkse voorwaarden heeft het aangaan daarvan weinig zin gehad. U loopt er behoorlijk wat risico mee. Neem vooral het verrekenbeding serieus.

Lees het volledige artikel

 

Eerste huis voor samenwoners vol drempels

Als je gaat samenwonen of al samenwoont heb je veel minder mogelijkheden om op wettelijke rechten terug te vallen dan wanneer je getrouwd bent. Je kunt veel van die rechten wel krijgen, maar dan moet je ze wel zelf regelen. Nu de economie weer aantrekt, trekt ook de huizenverkoop aan “starters” weer aan. Als samenwoner koop je een huis vol met juridische drempels. Hoe ze te slechten …?

Lees het volledige artikel

 

Overbruggingsverhuur huis in verkoop

Het kan zich voordoen dat u een ander huis hebt gekocht en uw huidige huis nog te koop staat. Met alle bijkomende kosten van dien. De wetgever biedt u een oplossing. U mag uw te koop staande huis tijdens de verkoopperiode op grond van de Leegstandwet tijdelijk verhuren. Dat heet ”overbruggingsverhuur” en is mogelijk ook voor u interessant. De fiscale nadelen daarvan zijn tijdelijk weggenomen.

Lees het volledige artikel

 

Zo komt de woningmarkt weer op gang

De woningmarkt voor starters is de afgelopen maanden aardig op gang gekomen. Nu is het de beurt aan de markt voor doorstromers. Mensen die hun eerste huis verkocht hebben en iets groters zoeken. Hebt u zo'n huis te koop staan? Nu zijn er kopers. Maar … deze huizen staan vaak te koop voor bedragen die niet overeenkomen met de huidige marktwaarde. Wat te doen?

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie