Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief februari is uit.  Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. 

Lint Notarissen

mr. L. van Veen
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

mr. F.J. de Ridder
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mw.mr. D.A. Satimin
Parallelstraat 1
3161 BD Rhoon
T (010) 820 97 88
E: info@lintnotarissen.nl

Pensioenopbouw in eigen BV mogelijk verleden tijd

Op dit moment is er in allerlei media en op discussieplatforms veel aandacht voor pensioen, pensioenopbouw en pensioenrechten. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar werknemers die pensioen opbouwen en pensioengerechtigden die (veel) minder pensioen krijgen dan daar waar zij op gerekend hadden. Een vergeten groep is de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) die pensioen in eigen beheer opbouwt.

Lees het volledige artikel

 

Trouwen: alles samen delen of toch niet?

Wie gaat trouwen in Nederland, doet dat in de meeste gevallen in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen en schulden van de aanstaande echtgenoten gemeenschappelijk worden. Om dit te voorkomen kunt u, vóórdat u naar de gemeente gaat om elkaar het ja-woord te geven, huwelijkse voorwaarden laten opmaken bij de notaris.

Lees het volledige artikel

 

“We hebben het er al eens vaker over gehad…”

Bij de afwikkeling van een nalatenschap horen we regelmatig:“We hebben het er al vaker over gehad, maar we hebben nooit de stap genomen om zelf een testament op te laten maken. We wisten eigenlijk wel dat het verstandig zou kunnen zijn om een testament te maken. Je denkt echter tegen beter weten in: Ach het overkomt ons niet …. We hebben dus niet een testament gemaakt. ... en we dachten ook nog dat het duur zou zijn. We hadden achteraf toch eerder moeten komen, dan waren we nu beter en goedkoper uit geweest.”

Lees het volledige artikel

 

Stichting en Vereniging soms aangifteplichtig voor Vpb en OB

Waar rechtsvormen als een besloten vennootschap en een naamloze vennootschap altijd verplicht zijn om aangifte vennootschapsbelasting te doen, zal een stichting, vereniging of vergelijkbare organisatie alleen in bepaalde situaties aangifte vennootschapsbelasting (Vpb) en/of omzetbelasting (OB) moeten doen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie