Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief november 2015 is uit.  Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. 

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Uw spaargeld dit jaar nog goed wegzetten!

Het einde van 2015 komt weer in zicht en dat is een goed moment om voor uzelf na te gaan hoe de stand van zaken is met uw spaargeld. Volgend jaar moet immers weer aangifte inkomstenbelasting worden gedaan en daarbij wordt ook gekeken naar de omvang van uw vermogen in Box 3. Als peildatum voor het bepalen van de omvang van uw vermogen wordt 1 januari van het nieuwe jaar gehanteerd. Reden genoeg dus om dit jaar nog iets te doen!

Lees het volledige artikel

 

Ontbrekend energielabel bij verkoop huis levert boete op

Onder druk van Europa heeft de Nederlandse overheid per 1 januari 2015 de regels met betrekking tot het EPC gebouwen (energie prestatie certificaat) aangescherpt. Net als bij koelkasten, auto's, televisies etc. was het sinds 1 januari 2008 al verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning een energiecertificaat (het huidige EPC- of energielabel) aan de koper te overhandigen. Echter er stond geen enkele sanctie op het niet afgeven van het label en als een koper aangaf geen belangstelling voor het certificaat te hebben dan kon het geheel achterwege blijven.

Lees het volledige artikel

 

Voorkom problemen rond de erfgrens met de buren

Nederland is vooral in de Randstad een vol landje, alles is op en in elkaar gebouwd. Het is daarom geen wonder dat er in de praktijk vaak geschillen ontstaan met betrekking tot het bepalen van de erfgrens tussen buurpercelen. Niet voor niets moet de Rijdende Rechter in veel gevallen uitrukken om burenruzies, ontstaan door erfgrens problematiek, te sussen. Ook de gewone rechter wordt vaak geconfronteerd met erfgrens kwesties, terwijl deze vaak te voorkomen hadden kunnen worden.

Lees het volledige artikel

 

Rekening en verantwoording afleggen bij handelen op basis van volmacht

Tegenwoordig kiezen veel mensen er voor om in een levenstestament hun wensen vast te leggen voor de situatie waarin zij door bijvoorbeeld ziekte of ongeval niet meer in staat zijn hun zaken zelf te regelen. In zo'n levenstestament worden meerdere bijzondere volmachten of een algemene volmacht verleend aan een vertrouwenspersoon. Helaas gebeurt het ook wel eens dat het vertrouwen van de volmachtgever wordt beschaamd.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie