Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief september 2015 is uit.  Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. 

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Sterke verbetering van afwikkeling faillissementen.

Als ondernemer blijft u het liefst zo ver mogelijk van een faillissement vandaan. Maar zelfs als het u niet overkomt kan het zomaar een klant of leverancier treffen. Wat dan?

Lees het volledige artikel

 

ANBI status steunstichting afhankelijk van ANBI status instelling

Een vereniging of stichting kan in aanmerking komen voor gunstige fiscale faciliteiten voor het geval er geërfd wordt of schenkingen worden ontvangen. Zij moeten dan gekwalificeerd zijn als Algemenen Nut Beogende Instelling (hierna ANBI). Om hiervoor te kwalificeren moet de instelling aan een aantal voorwaarden voldoen. De kwalificatie wordt toegekend door de Belastingdienst.

Lees het volledige artikel

 

Als “heer en meester” beschikken over een nalatenschap

Nadat iemand is overleden kan elke erfgenaam een keuze uit drie mogelijkheden maken: de erfenis zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen. Door een nalatenschap zuiver te aanvaarden neemt u alle rechten en verplichtingen van de overledene over. U moet dan dus zeker weten dat u hiermee niet het risico loopt aangesproken te worden voor betaling van schulden van de overledene! Zijn er wel schulden en is er naar verwachting te weinig geld in de nalatenschap om de schulden te betalen, dan kunt u zich tegen aansprakelijkheid beschermen door te kiezen voor één van de twee andere opties: beneficiaire aanvaarding of verwerping.

Lees het volledige artikel

 

Alimentatie afspraken in samenlevingsovereenkomst: maatwerk!

Voor samenwoners bestaat er geen wettelijke verplichting om in elkaars onderhoud te voorzien na het beëindigen van de samenwoning. De vraag naar alimentatieafspraken in een samenlevingsovereenkomst neemt toe. Begrijpelijk. Het kan heel lastig worden als een van de partners na het verbreken van de relatie niet meer kan rondkomen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie