Nieuwsbrief mei 2015

Geachte nieuwsbrieflezer, De nieuwsbrief mei 2015 is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Bestuurdersaansprakelijkheid bij een vereniging

Om een vereniging te zijn is het niet nodig naar een notaris te gaan. Vaak is het wel handig! Dat blijkt maar weer eens uit een recente uitspraak van het gerechtshof. In die zaak werd voorkomen dat een bestuurder van een vereniging zou opdraaien voor een foute beslissing. Als de vereniging niet via de notaris zou zijn opgericht, zou hij niet onder die aansprakelijkheid zijn uitgekomen.

Lees het volledige artikel

 

Check of huwelijkse voorwaarden nog voldoen aan uw bedoeling

De uitleg van huwelijkse voorwaarden is een veel voorkomend onderwerp op de agenda van rechters. Nog onlangs werd daarover een uitspraak door het hof gedaan. Elk van de echtgenoten had een eigen versie van wat hun bedoeling was geweest toen ze de huwelijksvoorwaarden hadden gemaakt. De rechter kijkt niet alleen naar de tekst van de huwelijkse voorwaarden, maar richt zich daarbij ook op wat partijen redelijkerwijs van elkaar mochten verwachten.

Lees het volledige artikel

 

Voorkomt uw levenstestament wel een bewind?

Het zal u maar overkomen: een ongeluk, dementie of een andere hersenaandoening, waardoor u niet meer zelf in staat bent uw eigen zaken te regelen. Door het maken van een volmacht, ook wel een levenstestament, kunt u iemand aanwijzen die uw zaken dan voor u behartigt. Dat kan gaan om bankzaken of zaken ten aanzien van uw (eigen) woning, maar ook om zaken op medisch gebied. Iemand in wie u het volste vertrouwen heeft, kunt u dan machtigen om namens u zaken te regelen.

Lees het volledige artikel

 

Rekening courant verhouding met eigen BV kent strakke voorwaarden

Menig directeur-grootaandeelhouder (kortweg DGA) kent het wel: de rekening-courant verhouding tussen de DGA privé met de eigen Besloten Vennootschap BV). In een rekening courantverhouding betaalt de BV wat u in privé had moeten betalen of betaalt u wat de BV had moeten betalen. Tot zover niets nieuws onder de zon. Wel is het zaak te zorgen dat noch het een noch het ander te veel uit de pas gaat lopen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie