Nieuwsbrief mei 2015

Geachte nieuwsbrieflezer, De nieuwsbrief mei 2015 is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Check of huwelijkse voorwaarden nog voldoen aan uw bedoeling

De uitleg van huwelijkse voorwaarden is een veel voorkomend onderwerp op de agenda van rechters. Nog onlangs werd daarover een uitspraak door het hof gedaan. Elk van de echtgenoten had een eigen versie van wat hun bedoeling was geweest toen ze de huwelijksvoorwaarden hadden gemaakt. De rechter kijkt niet alleen naar de tekst van de huwelijkse voorwaarden, maar richt zich daarbij ook op wat partijen redelijkerwijs van elkaar mochten verwachten.

Lees het volledige artikel

 

Erfgrensproblemen oplossen met verkrijgende verjaring of grenscorrectie

Een niet aflatend dankbaar onderwerp voor een TV programma als “De rijdende rechter” is onenigheid over de erfgrens tussen buurpercelen. Mr. Frank Visser heeft vaak zijn handen vol aan schuimbekkende buren die elkaar voor rotte vis uitmaken in een landjepik situatie. Hoewel het natuurlijk vermakelijk is om buren op TV zo met elkaar bezig te zien is voorkomen zoals altijd beter dan genezen.

Lees het volledige artikel

 

Fiscale valkuil bij financiering bouwkavel

De woningmarkt trekt weer aan, er worden weer veel bestaande woningen verkocht. Maar door zware concurrentie in de bouwsector is het bouwen van een nieuwe woning een stuk goedkoper geworden dan voor de crisis. Ook de prijzen voor bouwkavels zijn realistisch en de hypotheekrente is lager dan ooit. Of u nu een bouwkavel koopt als bestaande woningeigenaar of als starter, het is altijd prettig als de hypotheekrente over de lening waarmee de kavel betaald is fiscaal aftrekbaar is. Dat is niet altijd het geval!

Lees het volledige artikel

 

Voorkomt uw levenstestament wel een bewind?

Het zal u maar overkomen: een ongeluk, dementie of een andere hersenaandoening, waardoor u niet meer zelf in staat bent uw eigen zaken te regelen. Door het maken van een volmacht, ook wel een levenstestament, kunt u iemand aanwijzen die uw zaken dan voor u behartigt. Dat kan gaan om bankzaken of zaken ten aanzien van uw (eigen) woning, maar ook om zaken op medisch gebied. Iemand in wie u het volste vertrouwen heeft, kunt u dan machtigen om namens u zaken te regelen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie