Uitgave februari 2015, zakelijk

Geachte nieuwsbrieflezer, Vier nieuwe onderwerpen in deze nieuwsbrief. Wilsbekwaamheid belangrijk bij spoedtestament. Bankvolmacht of toch liever een algemene volmacht? Liquidatie van niet-levensvatbare BV aantrekkelijker dan verkoop. Fiscaliteit en rechtspersoonlijkheid niet altijd blijvend de beste reden voor BV-keuze. U leest erover in deze nieuwsbrief. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Liquidatie van niet-levensvatbare BV aantrekkelijker dan verkoop

Als uw besloten vennootschap niet meer levensvatbaar is, kan het verstandig zijn om de BV te liquideren. Daarmee voorkomt u nog meer kosten (administratie, belasting en overige kosten). Het liquideren (ontbinden van de vennootschap) is – zeker met het oog op de huidige wet- en regelgeving – beter dan het verkopen van de BV. Bij verkoop blijft u namelijk gewoon persoonlijk aansprakelijk naast de verkochte BV.

Lees het volledige artikel

 

Wilsbekwaamheid belangrijk bij spoedtestament

Als iemand die ernstig ziek is een (spoed)testament wil maken, speelt voor elke notaris het dilemma tussen het snel opmaken en ondertekenen van het testament en zich er van te overtuigen dat de zieke nog wel wilsbekwaam is. Soms zal bij twijfel toch het testament worden opgemaakt en ondertekend. Als de patiënt overlijdt voordat de notaris klaar is met het onderzoek, is het laatst getekende testament nog steeds geldig.

Lees het volledige artikel

 

Bankvolmacht of toch liever een algemene volmacht?

Een notariële volmacht geeft, net als de bankvolmacht, de bevoegdheid om te beschikken over bankrekeningen. Met een notariële volmacht kunt u daarnaast echter nog veel meer. Wilt u dat uw gevolmachtigde namens u ook andere handelingen kan verrichten, dan is de notariële volmacht en passende oplossing.

Lees het volledige artikel

 

Fiscaliteit en rechtspersoonlijkheid niet altijd blijvend de beste reden voor BV-keuze

Over de twee hoofdredenen om een besloten vennootschap aan te gaan is iedereen het vaak snel eens. Het gaat allereerst over de fiscaliteit – het is vaak belastingtechnisch gunstiger dan een eenmanszaak of vennootschap onder firma - en het gaat ook over rechtspersoonlijkheid, zodat u niet meer in privé aansprakelijk bent. Soms is echter een terugkeer vanuit de bv naar eenmanszaak of personenvennootschap aan te bevelen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie