Geachte nieuwsbrieflezer,

Zelf gemaakte afspraken buiten huwelijkse voorwaarden zijn ongeldig. Waarom? Dat leest u in deze uitgave. Ook de nogal strakke volgorde voor het betalen van schulden uit een nalatenschap komt aan de orde. Heeft u een onderneming? Lees dan over de uiteenlopende manieren om uw BV te beëindigen. Tot slot ziet u ook waarom u de verplichte overname van aandelen beter kunt regelen in aandeelhoudersovereenkomst

 

Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.
 
Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Verplichte overname van aandelen beter regelen in aandeelhoudersovereenkomst

De wet geeft aandeelhouders het recht om in bepaalde omstandigheden hun aandelen verplicht te laten overnemen door de overige aandeelhouders. Dat kan bijvoorbeeld als u in uw rechten of belangen wordt geschaad en dat om die reden de voortzetting van uw aandeelhouderschap in redelijkheid niet meer van u kan worden verwacht.

Lees het volledige artikel

 

Strakke volgorde voor betalen schulden uit nalatenschap

Als er in een nalatenschap onvoldoende bezittingen zijn om alle schulden te voldoen, dan moet worden bepaald of er schuldeisers zijn die voorrang hebben boven andere schuldeisers. Er wordt dan vastgesteld wie als eerste zijn geld krijgt en welke schulden geheel of gedeeltelijk zullen worden voldaan. Welke volgorde wordt meestal gehanteerd?

Lees het volledige artikel

 

Zelf gemaakte afspraken buiten huwelijkse voorwaarden zijn ongeldig

Wie “voor de wet” trouwt, trouwt normaal gesproken in gemeenschap van goederen. Dat betekent dat, op enkele uitzonderingen na, alle bezittingen en alle schulden gemeenschappelijk worden, ongeacht op wiens naam deze goederen staan of van wie deze goederen afkomstig zijn. Wilt u geen gemeenschap van goederen? Dan moet u bij de notaris huwelijkse voorwaarden laten opmaken.

Lees het volledige artikel

 

Meer manieren om uw Besloten Vennootschap te beëindigen

Het beëindigen van een Besloten Vennootschap lijkt heel erg eenvoudig maar de gevolgen zijn dat niet altijd. Er zijn meer manieren om een Besloten Vennootschap te beëindigen. De besloten vennootschap kan failliet gaan, kan worden verkocht, kan worden vereffend of worden uitgeschreven bij gebrek aan baten.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie