Notariskrant mei 2013 - zakelijke editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Het is weer actueel: hoe voorkomt u aantasting van uw vermogen ingeval u gebruik maakt van zorg die vanuit de AWBZ wordt betaald? In tijden van crisis loopt u als erfgenaam ook meer riscio's op schulden uit een nalatenschap, waartegen u zich mogelijk wilt beschermen. Voor ondernemers biedt het nieuwe BV-recht meer voordelen na statutenwijziging. Tot slot krijgen certificaathouders te maken met de noodzaak tot inschrijving in het aandeelhouderregister voor certificaathouders, voor de eerste keer vóór 1 oktober 2013. Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Noodzaak inschrijving in aandeelhouderregister voor certificaathouders

Bent u eigenaar van certificaten van aandelen die zijn uitgegeven met medewerking van de vennootschap? Ga dan na of uw rechten nog wel voldoende zijn gewaarborgd. Er gelden na invoering van het nieuwe BV-recht nieuwe regels. Voor houders van certificaten van aandelen die niet met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven gelden geen nieuwe regels.

Lees het volledige artikel

 

Bescherming erfgenamen tegen schulden nalatenschap

Iedere erfgenaam kan worden geconfronteerd met een schuld van de overledene. Als bekende schulden uit de nalatenschap kunnen worden betaald, dan lijkt het zuiver aanvaarden van de nalatenschap meestal ook de beste keuze. De nalatenschap kan vervolgens op eenvoudige wijze worden afgewikkeld. Beneficiaire aanvaarding, waardoor een erfgenaam nooit met zijn privévermogen aansprakelijk wordt voor een negatieve nalatenschap, zou dan enkel tot onnodige kosten en lasten leiden.

Lees het volledige artikel

 

Voorkom aantasting vermogen door AWBZ

Het zal niemand zijn ontgaan: de AWBZ (voluit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) is gewijzigd en dat voelt iedereen die er mee te maken heeft direct in de portemonnee. De AWBZ is de wet waaruit langdurige zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten wordt betaald. Maakt u gebruik van deze zorg, dan betaalt u een eigen bijdrage. Sinds kort is ook uw vermogen van belang voor het bepalen van de hoogte van die eigen bijdrage.

Lees het volledige artikel

 

Nieuw BV recht biedt meer voordelen na statutenwijziging

Aandelenkapitaal belastingvrij terug naar privé. Dat is een aantrekkelijke mogelijkheid die voortvloeit uit het nieuwe BV-recht. Om dit te realiseren, maar ook vanwege andere mogelijkheden kan het verstandig zijn om de statuten van uw vennootschap aan te passen aan het nieuwe BV-recht.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie