Notariskrant februari 2013 - particuliere editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Wat zijn uw rechten als u bent onterfd en wat de risico's als u op huwelijkse voorwaarden met koude uitsluiting bent getrouwd? Wat zijn de mogelijkheden om uw onverkochte woning tijdelijk te verhuren en hoe voorkomt u fiscale problemen bij het aftrekken van hypotheekrente na echtscheiding? Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Onverkochte woning tijdelijk verhuren

Nu de malaise op de woningmarkt maar niet over lijkt te gaan raken steeds meer huiseigenaren in de problemen door de dubbele lasten die een onverkochte (vorige) woning met zich mee brengt. Zeker nu het sinds 1 januari 2013 voor starters weer lastiger is geworden om een hypotheek te krijgen, is de kans op een koper er niet groter op geworden. Biedt verhuur een oplossing?

Lees het volledige artikel

 

Hoe koud zijn uw huwelijkse voorwaarden eigenlijk?

Huwelijkse voorwaarden blijven altijd een actueel onderwerp en vragen telkens opnieuw aandacht. Logisch, want het is een belangrijk juridisch stuk papier bij het huwelijk. Een op de vier stellen trouwt tegenwoordig op huwelijkse voorwaarden en kiest daarmee bewust niet voor de in Nederland geldende wettelijke gemeenschap van goederen. Maar hoe worden de huwelijkse voorwaarden vervolgens ingericht?

Lees het volledige artikel

 

Help: Ik ben onterfd!

Helaas komt het maar al te vaak voor: kinderen die geen contact meer met hun ouders hebben. Er zijn voorbeelden te over dat kinderen het overlijden van hun ouder uit een krantenadvertentie vernemen. Met daarin alleen de namen van moeder, broer(s) en zuster (s) en hun kinderen. Van hun eigen naam geen spoor en de uitvaart al achter de rug. Wat kunt u doen?

Lees het volledige artikel

 

Problemen bij aftrek hypotheekrente na scheiding

Er blijken nogal wat misverstanden te bestaan over de hypotheekrenteaftrek na een echtscheiding of verbreken van een samenwoonrelatie. Uit recente rechtspraak blijkt dat het belangrijk is om na een scheiding de zaken rond huis en hypotheek goed te regelen. Het kan niet alleen misgaan bij de aftrek van de hypotheekrente, ook kan er zo maar sprake zijn van onbedoeld erfgenaamschap.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie