Notariskrant november 2012 - particuliere editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Wilt u wel erfgenaam zijn? Vandaag de dag een belangrijke vraag, omdat nalatenschappen niet altijd een positief saldo laten zien. En, wat zijn uw rechten als u samenwoont en uw partner overlijdt? Belangrijke vragen in een tijd waarin niets meer lijkt vast te staan. Voor huisbezitters en -kopers rijst de vraag wat de nieuwe hypotheekregels per 1 januari 2013 voor u betekenen? En hoe kunt u als starter op de woningmarkt worden geholpen? Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Omzeil nieuwe hypotheekregels 2013 door nu huis te kopen

De woningmarkt zit nu al bijna vier jaar muurvast, de vraag naar nieuwbouwwoningen is laag, starters kunnen nog maar lastig een hypotheek krijgen. Huiseigenaren met verhuisplannen willen eerst het eigen huis verkocht zien voordat zij een nieuw huis durven te kopen. Kortom er is te weinig instroom en te weinig doorstroom. Met de nieuwe kabinetsplannen wordt het aantrekkelijk om nog voor 2013 een huis te kopen. Langer wachten kost geld.

Lees het volledige artikel

 

Voordelige hulp ouders voor starters op woningmarkt

Nu banken steeds terughoudender zijn bij het verstrekken van hypotheken aan starters is het lastig om zonder eigen spaargeld nog een woning te kunnen kopen. Dit is jammer aangezien de tijd nu juist gunstig is om een huis te kopen. De prijzen zijn nu gunstig, er is volop keuze uit te koop staande woningen en er kan nu nog gebruik worden gemaakt van de huidige regeling rond hypotheekrenteaftrek. Wie als starter geluk heeft kan een beroep doen op ouders. Er zijn diverse mogelijkheden voor ouders om hun kind(eren) te helpen bij de aankoop van een eerste woning.

Lees het volledige artikel

 

Voorkom onnodig verdriet bij einde samenwonen

Bij het begin van de samenwoning lijkt alles koek en ei. De liefde overwint toch alles wel… Maar wat gebeurt er als de koek op is of als uw partner plotseling overlijdt? Van wie is de woning, de inboedel, de auto of het saldo op de gezamenlijke bankrekening? Een paar simpele vragen die bij beëindiging van de samenwoning vaak aanleiding geven tot onnodig verdriet. Bij onenigheid over de eigendom is de kans groot dat u lang moet procederen. Ook bij overlijden is het voor erfgenamen van de overledene lastig om de eigendom van de overledene te bewijzen.

Lees het volledige artikel

 

Help, ik krijg een erfenis

Als u een erfenis krijgt, heeft u waarschijnlijk een dierbare verloren. U heeft er dan natuurlijk helemaal geen zin in om bezig te zijn met allerlei geregel. U heeft tenslotte al genoeg aan uw hoofd. Toch rust de verantwoordelijkheid voor het afwikkelen van de erfenis in eerste instantie op u, samen met de overige erfgenamen. Het is dus goed u daarop voor te bereiden. Ook kunt u de afhandeling in onze handen leggen, het is ons dagelijks werk.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie