Notariskrant mei 2012, zakelijke editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Allerlei recente juridische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben mogelijk ook hun weerslag op uw situatie. Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Over aansprakelijkheid in uw onderneming en flexibilisering van het BV-recht, en over door de fiscus gesponsorde schenkingen en de verklaring van erfrecht. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Bestuurder onderneming aansprakelijk; let op verplichtingen

Een rechtspersoon – zoals de besloten vennootschap – kan zelf geen handelingen verrichten, dat zal de bestuurder namelijk moeten doen. Als formele bestuurder (directeur) of als feitelijke bestuurder (u bent geen directeur maar wel feitelijk de baas) heeft u allerlei wettelijke verplichtingen. Welke dat zijn, leest u in deze bijdrage.

Lees het volledige artikel

 

Belastingdienst betaalt mee aan schenking

Ondanks de economische recessie geven Nederlanders steeds meer en vaker aan goede doelen. Er zijn interessante mogelijkheden als u meer dan eens schenkingen doet aan hetzelfde goede doel. De Belastingdienst betaalt namelijk mee bij uw donatie aan het goede doel van uw keuze.

Lees het volledige artikel

 

Zonder verklaring van erfrecht geen zekerheid!

Tot voor kort was het goed gebruik dat banken u bij een overlijden vroegen om een zogenaamde verklaring van erfrecht. Deze verklaring stelt de notaris voor u op en geeft een duidelijk antwoord op de vraag wie de overledene is, of deze een testament had gemaakt, wat de gevolgen van dat testament zijn, wie de erfgenamen zijn en of deze de nalatenschap hebben geaccepteerd.

Lees het volledige artikel

 

BV wordt minder gebonden aan wettelijke kaders

Na jaren van overleg en discussie komt de flexibele besloten vennootschap er dan nu echt aan. Definitieve tijdstip van invoering is nog onbekend, het wordt 1 juli 2012 of 1 januari 2013. De hoofdreden van de invoering van de flexibele besloten vennootschap is, de naam zegt het al, het creëren van een besloten vennootschap, een rechtspersoon, die minder nog dan nu het geval is gebonden is aan wettelijke kaders.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie