Notariskrant maart 2012, particuliere editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Allerlei recente juridische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben mogelijk ook hun weerslag op uw situatie. Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Over aanpassingen met gevolgen als u getrouwd bent of gaat scheiden, voor executeurs van nalatenschappen. Met tips over het kopen of verkopen van uw huis. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Zo zijn we niet getrouwd / gescheiden!

Met de campagne “Zo zijn we niet getrouwd” praten wij u bij over nieuwe ontwikkelingen. De reden is dat op 1 januari 2012 de wet die het zogenaamde huwelijksgoederenrecht regelt, ingrijpend is gewijzigd. De veranderingen hebben niet alleen gevolgen voor mensen die gaan trouwen of getrouwd zijn, maar ook voor stellen die niet meer met elkaar verder willen, die gaan scheiden.

Lees het volledige artikel

 

Pas op met mondelinge koopovereenkomst woning

Voor huizenkopers is de markt erg gunstig. Keuze genoeg! U kijkt rustig rond, bezichtigt woningen en opeens treft u het huis dat u 100% aanspreekt. U heeft bij de bank al geverifieerd tot hoever u kunt gaan om in aanmerking te blijven komen voor een hypothecaire lening. U doet mondeling een bod, dat ter plekke door de verkoper wordt geaccepteerd, ook mondeling. Is er nu wel of geen overeenkomst?

Lees het volledige artikel

 

Woningruil biedt mogelijke bijdrage aan dynamischer woningmarkt

Dat de woningmarkt op slot zit is geen nieuwtje meer. Er zijn nagenoeg geen partijen meer die een huis willen kopen voordat het eigen huis verkocht is. Dat is geen slechte gedachte, maar wel een van de oorzaken van het vastzitten van de woningmarkt. Regelmatig komt het echter voor dat mensen niet geheel uit vrije wil moeten verhuizen. Misschien kan woningruil een oplossing bieden.

Lees het volledige artikel

 

De executeur; wat veranderde er op 1 januari 2012?

Het benoemen van een executeur heeft ontegenzeggelijk voordelen. De executeur is degene die u in uw testament heeft aangewezen om ‑na uw overlijden‑ uw nalatenschap af te wikkelen. Op 1 januari jongstleden is er ten aanzien van de executeur wel iets belangrijks veranderd. Met ingang van die datum is de executeur verplicht de aangifte voor de erfbelasting te verzorgen. En dat niet alleen, de executeur wordt daarbij zelf aansprakelijk voor het betalen van die erfbelasting!

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie