Notariskrant 2011, zakelijke editie

Geachte nieuwsbrieflezer, Het recht is sterk in ontwikkeling. Met mogelijk ook gevolgen voor u, onze klant. In dit nummer stippen we enkele actuele ontwikkelingen aan. Welke mogelijkheden gaat het nieuwe toezichtmodel met een one tier board u als ondernemer bieden? En, waarom is de zonder een notaris opgerichte BV een goedkope truc. Wilt u als samenwonende ondernemer profiteren van lage belastingtarieven en hoge vrijstellingen, dan is een notarieel samenlevingscontract de uitkomst. Hoe vangt u de komende belastingtegenvaller op als u uw huis al aan uw kinderen heeft overgedragen? Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Goedkoop scoren met BV zonder notaris

Minister Verhagen wil de tussenkomst van de notaris afschaffen voor die gevallen waarin een BV wordt opgericht met één aandeelhouder die tegelijkertijd de bestuurder (directeur) van de BV is. Dat scheelt kosten, meldt de minister. Dat scoort, in elk geval in de media, en waarschijnlijk ook bij u als ondernemer. Hij vergeet er bij te vertellen dat hij het heeft over “standaard”situaties die in de praktijk niet zo vaak meer voorkomen.

Lees het volledige artikel

 

Wetsvoorstel Bestuur en toezicht (one tier board) aangenomen

Met ingang van 1 januari 2012 kunt u in uw bedrijf voor een bestuursmodel kiezen waarbij er één bestuur is met zowel uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders. De niet-uitvoerende bestuurders hebben (naast eventuele andere bestuurstaken) in ieder geval de taak om toezicht te houden op de uitvoerende bestuurders. Dit “one tier board” model is de tegenhanger van de situatie met een raad van commissarissen (“two tier board”).

Lees het volledige artikel

 

Samenlevingscontract nodig voor hoge vrijstellingen en laag belastingtarief

In de Notariskrant van september 2009 berichtten wij u over de gevolgen van de nieuwe Successiewet voor samenwoners. Om als samenwoner na overlijden van de partner gebruik te kunnen maken van een hoge vrijstelling en een laag belastingtarief, stelt de Successiewet een notarieel samenlevingscontract met wederzijdse zorgplicht verplicht. Voor samenwoners die op 1 januari 2010 nog niet aan die voorwaarden voldeden, gold een overgangsregeling. Die overgangsregeling houdt op 1 januari 2012 op te bestaan!

Lees het volledige artikel

 

Uw huis en uw kinderen of “jojoën met de belastingdienst”.

Tros Radar besteedde onlangs aandacht aan ouders die hun woning hebben verkocht aan hun kinderen. Door veranderingen in belastingregels worden in die gevallen zowel de ouders als de kinderen nu met vervelende fiscale gevolgen geconfronteerd.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie