Notariskrant september 2011, zakelijke editie

Geachte nieuwsbrieflezer, In dit nummer hebben wij enkele onderwerpen geselecteerd uit de vele rechtsontwikkelingen die gaande zijn. Is het bijvoorbeeld verstandig de "koude kant" uit te sluiten van uw erfenis? Wat heeft de komende wijziging in het huwelijksgoederenrecht voor gevolgen? Wanneer is het nu verstandig om van eenmanszaak over te stappen op BV? En, hoe zit het eigenlijk met de aanbiedingsverplichting bij verkoop van uw BV? Lees er alles over in deze kwartaaluitgave van de Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina of meldt u hier af. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn. Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Dilemma: wel of niet van eenmanszaak naar BV

Waarom zou u uw eenmanszaak gaan inbrengen in een BV? En als u dat al wilt, hoe gaat dat dan in zijn werk? Er zijn uiteenlopende redenen om uw eenmanszaak in het vervolg in de vorm van een besloten vennootschap te gaan voeren. Praktische redenen, of juridische, marketingtechnische of fiscale. Wanneer is het voor u interessant?

Lees het volledige artikel

 

Veranderingen rechtsgevolgen huwelijk steeds dichterbij

Per 2012 wordt het Nederlandse huwelijks-vermogensrecht aangepast. Vooral de algehele gemeenschap van goederen wordt op een aantal punten veranderd. Naast Nederland zijn er slechts enkele landen in de wereld die de algehele gemeenschap van goederen kennen. Dat is dan ook een bijzondere regeling waardoor u door een huwelijk aansprakelijk wordt voor elkaars schulden. Als rijkste partij van een echtpaar bent u in één klap uw halve bezit kwijt. Uiteindelijk zijn de wijzigingen niet zo verstrekkend als oorspronkelijk is beoogd.

Lees het volledige artikel

 

Voorzichtig met aanbiedingsverplichting voor verkoop BV

Wie zijn of haar handen redelijk vrij wil houden bij een toekomstige verkoop van aandelen in de BV waarvan hij of zij grootaandeelhouder is, moet goed weten op welke manier de aanbiedingsverplichting in de statuten wordt geredigeerd. Voor u het weet hebt u uw aandelen onrechtmatig verkocht en draait u in privé op voor de financiële gevolgen.

Lees het volledige artikel

 

Koude kant uitsluiten? Dat kan (en is verstandig)!

Over het algemeen kan worden gezegd dat men gesteld is op de aangetrouwde kinderen. De schoonfamilie wordt van alles gegund. Maar wat als uw kind gaat scheiden? Dan gunt u uw eigen kind 'altijd net ietsje meer' dan het aangetrouwde kind. In ieder geval wilt u dan dat uw erfenis bij uw eigen kind blijft en niet met de 'koude kant' hoeft te worden gedeeld. Regel het in uw testament, want automatisch gaat dat niet!

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie