Notariskrant mei 2011, particulier

Geachte nieuwsbrieflezer,
 
Deze mei-editie van de Notariskrant bevat actuele informatie over uit elkaar gaan na samenwonen, de kans op mee-erven door een ex-echtgenoot, het einde van de aflossingsvrije hypotheek en de kansen voor verkoop van woningen met energielabel. Lees er alles over in deze Notariskrant. Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.
Wij bieden u deze Notariskrant één keer per kwartaal aan. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina of meldt u hier af. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd. Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.
 
Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl


Uit elkaar na samenwonen.

Als u ongetrouwd samenwoont (en geen geregistreerd partnerschap heeft) kunt u zonder tussenkomst van een advocaat of rechter uit elkaar gaan. Maar hoe verstandig is het om een notaris in te schakelen?

Lees het volledige artikel

 

Aflossingsvrije hypotheek bom onder de woningmarkt?

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) ziet graag dat bestaande aflossingsvrije hypotheken worden omgezet in een andere hypotheekvorm. Als dit niet gebeurt zullen volgens de AFM veel gezinnen op termijn in financiële problemen komen. Minister De Jager van Financiën is het hier deels mee eens en heeft aangekondigd dat per 1 augustus 2011 geen nieuwe volledig aflossingsvrije hypotheken meer mogen worden afgesloten. Vanaf dan mag het aflossingsvrije deel maximaal de helft van de marktwaarde van de woning uitmaken.

Lees het volledige artikel

 

Woning sneller verkopen dankzij energielabel.

Volgens de deskundigen is de crisis nagenoeg voorbij en draait het grootste deel van het Nederlandse bedrijfsleven weer op volle toeren, de werkloosheid is laag en het consumentenvertrouwen keert ook weer langzaam terug. Alleen de woningmarkt wil maar niet op gang komen. Kan het energielabel daar verandering in brengen?

Lees het volledige artikel

 

Tijdens echtscheiding erft uw ex mee.

Bij overlijden tijdens een echtscheiding erft uw (bijna) ex-echtgenoot nog gewoon van u. Maar wist u ook dat als de echtscheiding eenmaal is afgerond een ex-echtgenoot toch nog onverwacht mede-erfgenaam kan zijn? Gelukkig kunt u er iets aan doen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie