Geachte nieuwsbrieflezer,

De vakantietijd breekt weer aan. Alle reden om na te denken over voogdij over uw kinderen. En, ga eens na wat u nalaat. Denkt u dat een testament voor u geen zin heeft? Lees dan het artikel in deze uitgave.
Bent u van plan een huis te gaan kopen? Zorg dan eerst dat u precies weet wat u koopt, met welke beperkingen en verplichtingen. Tot slot, erfpacht komt in veel gemeenten voor. Wat zijn de voor- en nadelen.
Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Wij bieden u deze Notariskrant één keer per kwartaal aan. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd.
Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl


Uw kinderen belangrijk genoeg om voogdij te regelen

Uw kinderen zijn belangrijk. Daarom denkt u als ouders na over de toekomst van uw kinderen. Maar wat als die toekomst anders loopt dan u hoopt en verwacht. De wet zegt dat elk kind onder de 18 jaar juridisch niet voor zichzelf mag en kan zorgen. Dat betekent dat iedere minderjarige onder gezag moet staan. U kunt dat helemaal zelf in de hand houden, ook na uw overlijden. Daarvoor is een notarieel vastgelegde voogdijregeling nodig.

Lees het volledige artikel

 

De voor- en nadelen van erfpacht.

Als u een huis koopt, moet u zich goed realiseren met welke vorm van eigendom u te maken krijgt. Wordt u eigenaar van de grond en de woning? Of alleen van de woning en niet van de grond? Of een appartementsrecht met een aandeel in de onderliggende grond? Of juist hier ook alleen het appartementsrecht en niet de grond? Elke vorm heeft consequenties voor de prijs die u betaalt. Hoe gaat het in z'n werk?

Lees het volledige artikel

 

Eerst duidelijkheid krijgen, dan pas huis kopen

De kranten schrijven er wel eens over. Veel mensen bereiden zich beter voor op de aankoop van een HD-tv dan op de koop van een huis. En dat terwijl het kopen van een huis de grootste uitgave in uw leven is. De overheid heeft daarom als wetgever geregeld dat de overdracht van een huis via de notaris moet verlopen. Daarmee krijgt u zekerheid over de eigendom van uw huis. Maar al voorafgaand daaraan, bij het tekenen van de koopovereenkomst, legt u zich echt vast op de aankoop. Hoe zorgt u er voor dat u weet wat u tekent, en dat u later niet voor verrassingen komt te staan?

Lees het volledige artikel

 

Ga eens na wat je nalaat!

Erf- en schenkbelasting zijn niet populair, zo blijkt uit de toenemende belangstelling van mensen om betaling daarvan zoveel mogelijk te beperken. Maar nog steeds denkt menigeen: ik hoef geen testament, dat heeft voor mij geen zin. Het tegendeel is het geval. Daarom: ga eens na wat u nalaat!

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie