Geachte nieuwsbrieflezer,

De wetgeving voor vennootschappen gaat halverwege dit jaar veranderen. Met gevolgen voor bestaande maatschappen, firma's en commanditaire vennootschappen. Let op uw aansprakelijkheid, want die verandert! En, zijn uw huwelijkse voorwaarden goed bestand tegen een faillissement? Niet altijd, blijkt in de praktijk. En, het daadwerkelijk jaarlijks naleven van afspraken in huwelijkse voorwaarden bespaart u veel ellende en kosten. Tot slot, zowel u als uw vereniging kan profiteren van schenkingsfaciliteiten.
Wilt u meer informatie, maak dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Wij bieden u deze Notariskrant één keer per kwartaal aan. Als u geen prijs stelt op toezending, maak dan gebruik van de afmeldprocedure onder aan deze pagina. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd.
Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl


Lek in huwelijkse voorwaarden bij faillissement

Ondanks de aanwezigheid van huwelijkse voorwaarden zijn er toch situaties waarin de schuldeiser van een BV zich kan verhalen op het privé vermogen van de ondernemer en diens partner. Bijvoorbeeld bij faillissement. Als een financier hoofdelijke aansprakelijkheid (borgstelling) van beide echtelieden eist, is het resultaat daarvan dat de door de huwelijkse voorwaarden ingebouwde veiligheidsklep niet meer werkt.

Lees het volledige artikel

 

Verzuim op naleving huwelijkse voorwaarden nú goedmaken

U kunt huwelijkse voorwaarden maken zoals u wilt, maar als u ze niet daadwerkelijk naleeft komt u van een koude kermis thuis. En …. in de loop van de jaren verandert u beider persoonlijke situatie. U koopt bijvoorbeeld een huis, start een bedrijf, krijgt misschien kinderen. Als u slordig omgaat met uw huwelijkse voorwaarden heeft het aangaan daarvan weinig zin gehad. U loopt er behoorlijk wat risico mee. Neem vooral het verrekenbeding serieus.

Lees het volledige artikel

 

Maatschap en firma worden personenvennootschappen

Maatschappen, vennootschappen onder firma en commanditaire vennootschappen opgelet! De wet op de personenvennootschappen is aangenomen in de Tweede Kamer. Als nu ook de Eerste Kamer de wet goedkeurt, kan de wet per 1 juli 2010 ingaan. Met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld dat alle maten van een maatschap hoofdelijk aansprakelijk worden voor schulden van de maatschap. Hoe kunt u dat voorkomen?

Lees het volledige artikel

 

Alleen belastingaftrek op periodieke giften aan sportclubs, dorpshuizen en ...

Alle instellingen die naast een particulier belang voor de eigen leden ook een sociaal belang nastreven, hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen. De nieuwe wet op de schenk- en erfbelasting, op 1 januari 2010 ingegaan, noemt dit sociaal belang beogende instellingen (SBBI). Sportverenigingen en dorpshuizen vallen daar automatisch onder. Er zit wel een klein addertje onder het gras: de voorwaarden voor belastingaftrek voor de schenker.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie