Geachte nieuwsbrieflezer,

Amerika lijkt uit het economisch dal te kruipen, ook in Nederland trekken de beurzen aan. Zal de huizenmarkt nu ook loskomen? Nu, op het naar verwachting laagste punt van de markt, liggen er kansen. Welke kansen? Zie de artikelen in dit nummer.
Schenken wordt in 2010 duurder. Hoe kunt u daarvan profiteren? En, wat is de beste manier om te voorkomen dat uw erfgenamen ruzie gaan maken over uw erfenis? Wij leggen u oplossingen voor.
 
Wij bieden u deze Notariskrant één keer per kwartaal aan. Als u geen prijs stelt op toezending van de Notariskrant, maak dan gebruik van de afmeldmogelijkheid onder aan deze Notariskrant. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd.
Wij geven u in dit nummer handvatten om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn.

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl

Schenken in 2009 gunstiger dan in 2010

Schenken wordt vanaf 2010 in veel gevallen flink duurder. De Tweede Kamer heeft deze maand een wetsvoorstel aangenomen waarin de erf- en schenkbelasting sterk wordt vereenvoudigd, maar veel burgers wel duurder uit zijn. In sommige gevallen gaat u in 2010 voor dezelfde schenking twee keer zoveel belasting betalen als in 2009. Profiteer in 2009 nog van de gunstige tarieven.

Lees het volledige artikel

 

Nog maar één maand geen overdrachtsbelasting monumentpand

De overheid geeft en neemt. Een half jaar geleden werd - na een uitspraak van de rechter in een door een particulier aangespannen zaak - elke overdracht van een rijksmonument vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Een stimuleringsmaatregel voor monumentenbezit en -behoud. Omdat vooral slimme beleggers en projectontwikkelaars hiervan profiteerden, wordt de maatregel per 1 januari 2010 al weer ingetrokken. Heeft uw huidige woning veel overwaarde, kunt u snel geld vrijmaken en bent u bovendien liefhebber van historische panden en kunt u snel beslissen? Dan moet u nu toeslaan.

Lees het volledige artikel

 

Slimme huizenkopers profiteren nu van de financiële crisis

Er is licht aan het eind van de tunnel voor de huizenmarkt. De Amerikaanse economie is op de weg omhoog, de aandelen koersen zitten - ook in Nederland - weer enigszins in de lift. En er worden weer woningen verkocht. Weliswaar vooral in het starterssegment tot circa € 200.000,--, maar ook de verkoop van wat duurdere woningen zal waarschijnlijk weer op gang komen. Degene die zijn of haar woning aan een starter heeft verkocht, is nu in de markt om een ander (duurder) huis te kopen. En volgens de NVM zijn de woningprijzen gestabiliseerd en zullen niet verder dalen. Heeft u de kat uit de boom gekeken, nu is het tijd om te profiteren.

Lees het volledige artikel

 

Voorkom familieruzie, benoem executeur in testament

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Regelmatig is het nieuws: erfgenamen die ruzie krijgen over de erfenis. Met alle familie-ellende van dien. Voorkom het met de benoeming van een executeur in uw testament, die precies uitvoert wat u wilt.Er zijn meer goede redenen om dat te doen. Bijvoorbeeld als u nog minderjarige kinderen hebt. Zonder executeur moeten uw erfgenamen dan een tijdrovende, administratief ingewikkelde en dus kostbare weg volgen om de nalatenschap af te wikkelen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie