Geachte nieuwsbrieflezer,
 
Met ingang van 1 januari aanstaande verandert de Successiewet, de wet waarin de erf- en schenkbelasting wordt geregeld. De veranderingen hebben voor veel Nederlandse particulieren en ondernemers grote gevolgen. Om die reden willen wij u als onze relatie op de hoogte brengen van de mogelijke gevolgen in uw situatie. Als de onderwerpen in deze Notariskrant op u van toepassing zijn, of als u daarover meer informatie wilt, maakt u dan gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen.
 
Wij gaan de Notariskrant één keer per kwartaal uitbrengen. Als u geen prijs stelt op toezending, klik hier. Uw gegevens worden dan automatisch uit het bestand verwijderd.

Wij vertrouwen er op u met deze informatie handvatten te geven om te beoordelen of u al dan niet actie moet ondernemen. Wij zullen u graag verder van dienst zijn.

Lint Notarissen

mr. F.J. de Ridder, notaris
Hoofdvestiging
Pleinstraat 21b
2861 XE Bergambacht
T (0182) 351258
E info@lintnotarissen.nl

mr. L. van Veen, toegevoegd notaris
Nevenvestiging
Korte Achterweg 11
2941 EB Lekkerkerk
T (0180) 66 16 00
E info@lintnotarissen.nl


Juridische bommen in huwelijkse voorwaarden

"We hebben huwelijkse voorwaarden, maar daar doen we al jaren niks mee." De gevolgen daarvan zijn desastreus. Als u het in uw huwelijkse voorwaarden opgenomen periodieke verrekenbeding - het fifty/fifty verdelen wat jaarlijks aan inkomen overblijft - niet jaarlijks uitvoert, wordt bij faillissement en echtscheiding afgerekend alsof u getrouwd was in gemeenschap van goederen.

Lees het volledige artikel

 

Nieuwe Successiewet is bedreiging voor samenwoners

Wil je vanaf 2010 als samenwoner na overlijden van je partner dezelfde belastingvoordelen genieten als getrouwde stellen, dan is een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst verplicht. Dat bepaalt de nieuwe Successiewet die – zoals het er nu uitziet – op 1 januari 2010 ingaat. Pas dan word je als "fiscale partner" beschouwd en profiteer je van grotere vrijstellingen en lagere erfbelastingtarieven. Heb je dan geen notarieel samenlevingscontract, dan gaat het belastingvoordeel aan je neus voorbij.

Lees het volledige artikel

 

Volop kansen voor particulieren op (executie)veiling

Tot voor kort hoorde je er zelden iets over, de openbare executoriale verkoop of executieveiling. Jarenlang was de veiling het domein van de vastgoedhandelaren en kwam een particuliere koper nauwelijks aan bod. De laatste tijd is de executieveiling vaak in het nieuws en worden er zelfs televisieprogramma’s over gemaakt. Voor particulieren is het nu interessant om een huis te kopen op een veiling. Als u goed beslagen ten ijs op een veiling komt, is het mogelijk om een woning te kopen voor een prijs die circa 20 tot 30% onder de normale verkoopprijs ligt.

Lees het volledige artikel

 

Haal het maximale uit de Nationale Hypotheek Garantie

Al circa een jaar waait er een ijzige poolwind over de Nederlandse woningmarkt, hoewel er regionaal wat verschillen zijn liegen de harde feiten en cijfers er niet om. In de eerste helft van 2009 zijn er circa 40% minder woningen verkocht dan in de zelfde periode van 2008. Ook de prijzen van de woningen die uiteindelijk wel verkocht zijn, zijn in veel gevallen flink gedaald. Prijsdalingen van 10% of soms nog meer zijn hierbij geen uitzondering. Een slechte markt dus voor de verkopers, maar een uitstekende markt voor kopers.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie